szerző:
hvg.hu

A kérdés, adjunk-e lekvárt a spájzban lévő oroszoknak vagy sem.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt debreceni szervezete a Putyin-tervről indít nemzeti konzultációt, a többi között olyan kérdésekkel, hogy hány díszpolgári cím illeti meg Vlagyimir Putyint, mire két válasz adható: visszamenőleg az összes, illetve ezen kívül még a Magyar Hős Anya cím is.

A kérdések közt szerepel az is, elképzelhető-e, hogy Vlagyimir Putyin nem viseli jól a kritikát, mire lehet mondani, hogy a kivégzett orosz ellenzékiek száma statisztikailag inszignifikáns, vagy hogy dicső tettei nem adnak erre okot.

Nem véletlen, hogy a debreceni szervezet aktivizálódott, ugyanis Putyinnak a Debreceni Egyetem adott díszpolgári címet, ami miatt számtalan tanszékvezető tiltakozott, akiket behívatott a rektor.

Gergely Zsófia Itthon

Megszereztük a jegyzőkönyvet: sürgős volt Putyin díszpolgárrá választása

Bár elsöprő, 90 százalékos többséggel támogatta a Debreceni Egyetem szenátusa Putyin díszpolgári címét, mindössze a testület "több mint 60 százaléka" adta le a szavazatát – derül ki a voksolási eljárás dokumentumaiból, amit a hvg.hu kért ki a felsőoktatási intézménytől. Az előterjesztést is megszereztük, amelyben többek közt azzal indokolták az elismerést, hogy a Paks II. beruházásra hazánkba érkező orosz szakemberek gyerekeit okító tanárokat Debrecenben képzik majd.