szerző:
hvg.hu

A csecsemő nem szívott bele a cigarettába az ügyészség szerint, az asztmás rohamot is kiválthatott volna a gyereknél. Az anyja viccesnek találta a jelenetet, ezért nem avatkozott közbe.

A Facebookon élőben közvetítette, hogy egy 18 hónapos csecsemőt cigarettáztatott egy 24 éves férfi, aki épp házi őrizetben volt. Az eset nagy felháborodást keltett, az ügyészség most vádat emelt: védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolják. A 24 éves elkövető előzetes letartóztatásban van más ügy miatt. A gyerek anyját kiskorú veszélyeztetésével vádolják – a nő viccesnek találta a jelenetet. Az anya és az elkövető testvérek.

A vád szerint, amennyiben a másfél éves gyermek a cigarettába akár csak egyetlen alkalommal is beleszívott volna, úgy a légcsövébe, illetve a tüdejébe kerülő dohányfüst akár nyolc napon túl gyógyuló hörgőgörcsöt, asztmás rohamot válthatott volna ki nála, illetve a sértett hadonászó mozdulatai miatt az égési sérülések reális veszélye is fennállt.