szerző:
hvg.hu

Vádat emelt az ügyészség egy 49 éves férfi ellen, aki lányával szexuális viszonyt folytatott, az ebből született gyermeket pedig meggyilkolta.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség előre kitervelt, 14. életévét be nem töltött sértett sérelmére elkövetett emberölés bűntette, szexuális erőszak bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat. A 49 éves vádlott férfi és 39 éves felesége hét közös kiskorú gyermeküket nevelték. Velük lakott az ekkor már 20 éves nagylányuk is.

A férfi 2006-tól, az akkor tízéves lányát heti rendszerességgel zaklatta szexuálisan. Emellett passzivitásával, szülői kötelezettségét megszegve, jelentős mértékben veszélyeztette az akkor még tizennégy éven aluli gyermek értelmi, erkölcsi és fizikai fejlődését is.

Amikor a lány 15 évesen terhes lett az apjától és kislányt szült, a gyermeket apa nélkül anyakönyvezték, leplezve a családon belüli erőszakot.

2015-ben a lány ismét teherbe esett az apjától. Ekkor a szülők és a lány közösen elhatározták, hogy a terhességet eltitkolják, a megszületendő gyermeket pedig megölik. 2016 júliusában a lány a család otthonában, apja jelenlétében és anyja segítségével egészséges lánygyermeknek adott életet. A csecsemőt rongyokba és takarókba csomagolták, majd az ágyneműtartóba helyezték, azzal a szándékkal, hogy később elássák.

Mivel a lány rosszul lett, mentővel kórházba kellett szállítani, ahol kiderült, hogy szült. A kórház által értesített rendőrök a lakásban megtalálták az akkorra már elhalálozott csecsemőt.

A férfit és feleségét letartóztatták, a lány szabadlábon védekezik.

Az ügyészség mindhárom vádlott ellen emberölés miatt, az apa ellen emellett szexuális erőszak, az anya ellen pedig kiskorú veszélyeztetése miatt fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!