szerző:
hvg.hu

A megkérdezett iskolaigazgatók szerint a megemelkedett óraszámok miatt komoly szervezést igényel, hogy minden diák kényelmesen leülhessen ebédelni.

Nincs idejük rendesen megebédelni a diákoknak – erről panaszkodnak a szülők az egyik fővárosi szülői szervezet szerint.

Az egyik nyolcadik kerületi iskolában komoly szervezést igényel, hogy minden gyermek nyugodtan le tudjon ülni enni, és ne kelljen sorban állniuk. Van például olyan osztály, amelynek lyukas órát iktattak be az órarendjébe, hogy legyen idő ebédelni.

A Fővárosi Szülők Egyesületének elnöke szerint ez azonban a ritkábbik eset. Keszei Sándor azt mondta: a tanév kezdete óta sok panasz érkezik hozzájuk arról, hogy a gyerekeknek nincs idejük rendesen ebédelni, sokszor éhesen mennek haza – hangzott el a csütörtöki RTL Híradóban.

Egy átlagos magyar diáknak napi 6-7-8 órája van, vagyis többségük csak délután végez.

Az alsósoknak is több órájuk van, mint néhány évvel ezelőtt, így előfordul, hogy több csoport is egyszerre indul le ebédelni. Ilyenkor vagy sietnek, vagy az iskola engedi, hogy az étkezés belelógjon a következő órába.

Az Emmi szerint az iskolai ebédszüneteket az iskolák saját házirendjükben szabályozzák. A gyakorlatban általában hosszabb szünetet biztosítanak, így oldják meg az étkezést. A tárcához panasz eddig nem érkezett az ügyben, így ha van olyan iskola, ahol nincs elég idő az étkezésre, akkor érdemes felülvizsgálni a házirendet – javasolták.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!