szerző:
hvg.hu

A megkérdezett iskolaigazgatók szerint a megemelkedett óraszámok miatt komoly szervezést igényel, hogy minden diák kényelmesen leülhessen ebédelni.

Nincs idejük rendesen megebédelni a diákoknak – erről panaszkodnak a szülők az egyik fővárosi szülői szervezet szerint.

Az egyik nyolcadik kerületi iskolában komoly szervezést igényel, hogy minden gyermek nyugodtan le tudjon ülni enni, és ne kelljen sorban állniuk. Van például olyan osztály, amelynek lyukas órát iktattak be az órarendjébe, hogy legyen idő ebédelni.

A Fővárosi Szülők Egyesületének elnöke szerint ez azonban a ritkábbik eset. Keszei Sándor azt mondta: a tanév kezdete óta sok panasz érkezik hozzájuk arról, hogy a gyerekeknek nincs idejük rendesen ebédelni, sokszor éhesen mennek haza – hangzott el a csütörtöki RTL Híradóban.

Egy átlagos magyar diáknak napi 6-7-8 órája van, vagyis többségük csak délután végez.

Az alsósoknak is több órájuk van, mint néhány évvel ezelőtt, így előfordul, hogy több csoport is egyszerre indul le ebédelni. Ilyenkor vagy sietnek, vagy az iskola engedi, hogy az étkezés belelógjon a következő órába.

Az Emmi szerint az iskolai ebédszüneteket az iskolák saját házirendjükben szabályozzák. A gyakorlatban általában hosszabb szünetet biztosítanak, így oldják meg az étkezést. A tárcához panasz eddig nem érkezett az ügyben, így ha van olyan iskola, ahol nincs elég idő az étkezésre, akkor érdemes felülvizsgálni a házirendet – javasolták.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!