szerző:
hvg.hu

A Kúria kedden hitelesítette a mobilgátról szóló kérdést, az íveket vasárnap kapják meg a gyűjtők, akik hétfőn látnak munkához.

Egyetért-e Ön azzal, hogy a Fővárosi Közgyűlés helyezze hatályon kívül a Csillaghegyi-öblözet árvízvédelmi létesítményének nyomvonalával kapcsolatban hozott 229/2017. (IV. 5.) számú határozatát?

Ez a kérdés, amit Tarlós szerint rosszul tettek fel, a főpolgármester szerint ugyanis bármi is lesz a népszavazás kimenetele, az nem dönt majd el semmit arról, hol épüljön a gát. Magát a referendumot azonban nem ellenzi.

Juhász Péter Együtt-elnök szerint hétfőn kezdődik az aláírásgyűjtés. „Akarja-e Budapest, hogy a Fidesz megint átnyomjon valamit rajta az akarata ellenére? Nem akarja, meggyőződésünk, tudjuk, hogy nem. Minden párt jelezte azt, hogy segít a mozgósításban, aláírásgyűjtésben számos civil szerv, már több ezren, akik megakadályoznák, mint a Greenpeace. Mindenki rajta lesz, hogy az aláírásgyűjtés jövő hétfőn induljon” – mondta.

A referendum a választásokkal egy időben lehet, a gyűjtésbe a Momentum mellett több ellenzéki párt is segít az Együttnek és a Párbeszédnek, egy hónap alatt kell 138 ezer aláírást összeszedni.

(HírTV)