Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Elmentünk a Budapesten zajló Keresztényüldözés Elleni Konferenciára, amit Nemzetközi Konzultációnak hirdetett meg a kormány. Itt sok minden elhangzott, pl., hogy Budapest lesz a keresztényüldözés elleni mozgalom fővárosa, és bemutatták a Hungary Helps tevékenységét – ez az a csodafegyver, amit Orbán Viktor úgy mutatott be, mint a magyar szolidaritás megnyilvánulása a nemzetközi migrációs problémában. A Hungary Helps arra koncentrál, hogy helyben segítsen a keresztény közösségeknek – megkeresi az közösségek egyházi vezetőit, velük konzultál a teendőkről.

A konferencián Orbán Viktor, Veres András püspök, Szijjártó Péter külügyminiszter, Balog Zoltán Emmi-miniszter is felszólalt. Szerettük volna megkérdezni a szintén felszólaló Heltai Pétert is, a Hungary Helps utazó nagykövetét pár dologról:

  • nem érzi-e diszkriminatívnak, hogy a kormány csak a keresztény menekültekre koncentrál,
  • egyáltalán, mit kell tudni ahhoz, hogy valaki 26 évesen utazó nagykövet lehessen (mert az nyilván nem elég, hogy édesanyja Siklósi Beatrix, az MTVA a vallási és nemzetiségi műsorok főszerkesztője),
  • miből is áll az utazó nagyköveti munkája,
  • hogyan aránylik a nagykövetre, utazásaira és a bürokráciára elköltött összeg a valóban célba juttatott segélyekhez,
  • és ha ennyire fontos a keresztény közösségek és menekültek kérdése, hogy lehet, hogy a kormány még egy stadionnyi összeget sem szán a területre?

Sajtónyilvános eseményen nem logikátlan az újságírók elvárása, hogy beszélni tudjanak a résztvevőkkel, de Heltai, miután meghallotta, hogy a hvg.hu érdeklődik, kijelentette, hogy

most nem válaszol a kérdésekre,

azokat e-mailben küldjük el a Miniszterelnöki Kabinetirodának. Előtte az előadásában, még kifejezetten kiemelte a Hungary Helps nyitottságát, együttműködési készségét.

Ps: A nagykövethez a pénteki nappal eljuttattuk levélben is a kérdéseinket. Várjuk válaszát.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.