szerző:
hvg.hu

A fiú rátámadt a nevelőire, majd a javítóintézet rendészére is, akit megharapott. Addig is őrjöngött, amíg elvonszolták a biztonsági elkülönítőig. A bíróság jobbnak látta, ha előzetesbe helyezik.

Előzetes letartóztatásba került az a fiú, aki többször rátámadt társaira és nevelőire az Aszódi Javítóintézetben. Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indítottak ellene eljárást – írja a 24.hu a Budakörnyéki Törvényszék pénteki tájékoztatása alapján.

A kamasz fiú büntetlen előéletű, de problémás: többször került már javítóba, és máskor is rátámadt a nevelőire, és sérülést okozott nekik.

Csütörtökön az intézet ebédlőjénél kapott össze valamin az egyik társával, agresszívan viselkedett és azt kiabálta, hogy „itt ma még vér fog folyni!” Rátámadt a nevelőjére, megütötte, a közbelépő rendészt pedig megharapta. Őrjöngött, azzal fenyegetőzött, hogy mindenkit meggyilkol. Végül sikerült lefogni és a biztonsági elkülönítőbe vinni, de még odafele menet is tombolt: belefejelt egy csőbe, és megsebesült az orra.

Az intézet dolgozói szóltak a gödöllői rendőröknek, akik előállították a fiút. A bíróság szerint azért helyezték előzetesbe, mert tartani lehet attól, hogy megint rátámad mindenkire, ha szabadlábon hagyják.

Az Aszódi Javítóintézet a héten egy másik ügy vonatkozásában került középpontba: szerdán azt írta a Népszava, hogy a kormány ide küldené azt a körülbelül két tucat kísérő nélküli menekült, illetve menedékkérő gyermeket, akiknek az országos "gyermekotthon korszerűsítő" program miatt kell elhagyniuk a fóti Károlyi István Gyermekközpontot. Aszódon fiatalkorú és gyermekkorú elkövetők töltik büntetésüket. Az intézmény területén egy nem használt iskolaépületben alakítanának ki 48 férőhelyes szálláshelyet a menekült gyerekeknek, körülbelül 416 millió forintos központi költségvetési forrásból. A lap értesüléseit megerősítette a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!