szerző:
hvg.hu

A fiú rátámadt a nevelőire, majd a javítóintézet rendészére is, akit megharapott. Addig is őrjöngött, amíg elvonszolták a biztonsági elkülönítőig. A bíróság jobbnak látta, ha előzetesbe helyezik.

Előzetes letartóztatásba került az a fiú, aki többször rátámadt társaira és nevelőire az Aszódi Javítóintézetben. Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indítottak ellene eljárást – írja a 24.hu a Budakörnyéki Törvényszék pénteki tájékoztatása alapján.

A kamasz fiú büntetlen előéletű, de problémás: többször került már javítóba, és máskor is rátámadt a nevelőire, és sérülést okozott nekik.

Csütörtökön az intézet ebédlőjénél kapott össze valamin az egyik társával, agresszívan viselkedett és azt kiabálta, hogy „itt ma még vér fog folyni!” Rátámadt a nevelőjére, megütötte, a közbelépő rendészt pedig megharapta. Őrjöngött, azzal fenyegetőzött, hogy mindenkit meggyilkol. Végül sikerült lefogni és a biztonsági elkülönítőbe vinni, de még odafele menet is tombolt: belefejelt egy csőbe, és megsebesült az orra.

Az intézet dolgozói szóltak a gödöllői rendőröknek, akik előállították a fiút. A bíróság szerint azért helyezték előzetesbe, mert tartani lehet attól, hogy megint rátámad mindenkire, ha szabadlábon hagyják.

Az Aszódi Javítóintézet a héten egy másik ügy vonatkozásában került középpontba: szerdán azt írta a Népszava, hogy a kormány ide küldené azt a körülbelül két tucat kísérő nélküli menekült, illetve menedékkérő gyermeket, akiknek az országos "gyermekotthon korszerűsítő" program miatt kell elhagyniuk a fóti Károlyi István Gyermekközpontot. Aszódon fiatalkorú és gyermekkorú elkövetők töltik büntetésüket. Az intézmény területén egy nem használt iskolaépületben alakítanának ki 48 férőhelyes szálláshelyet a menekült gyerekeknek, körülbelül 416 millió forintos központi költségvetési forrásból. A lap értesüléseit megerősítette a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!