szerző:
hvg.hu

Gyilkosságig fajult négy részeg ember vitája 2015 júniusában Zuglóban. Az ügy két vádlottja már most is börtönben van, egy másik ügyben kiszabott jogerős büntetésüket töltik.

A Fővárosi Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja a két évvel ezelőtti zuglói gyilkossággal gyanúsított férfit, akit ezért tíztől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetnek. Egy másik férfi ellen is vádat emeltek, súlyos testi sértés kísérlete miatt. Mivel mindketten jogerős szabadságvesztésüket töltik egy másik ügy miatt, lehet, hogy tovább maradnak a hűvösön.

A gyilkosság 2015. június 17-én késő este történt. A gyilkosság előtt az áldozat együtt ivott az egyik ismerősével, majd később villamosra szálltak Zuglóban. Ott szólították meg egy ismeretlen párt, egy 36 éves férfit és az élettársát, ők is éppen ittak.

Beszélgetni kezdtek, majd mind a négyen leszálltak a Kerékgyártó utcai megállónál, ahol még jobban lerészegedtek. Az egyik férfi szexuális ajánlatot tett a nőnek, ebből kerekedett óriási balhé: először az ismerőse kezdte ütlegelni őt, de már annyira részeg volt, hogy nem tudott védekezni. Miután a földre esett, a nő élettársa is odament hozzá, és nagy erővel, többször megrúgta, megtaposta.

Ezután mindhárman leléptek, de az egyik környékbeli lakó szólt a rendőröknek, akik rövid időben belül elfogták a támadókat.  

Az összevert férfi még a helyszínen meghalt.

A nő 36 éves élettársát vádolják különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, a megölt férfi ismerősét pedig súlyos testi sértés kísérletével – derül ki a pénteki ügyészségi közleményből.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!