szerző:
hvg.hu

Szabó Zoltán videót készített, miközben verték, két őrző-védő cég neve is látható a felvételeken, az egyik nagyon furcsa.

Szabót azt követően verték meg vasárnap, hogy panaszkodni szeretett volna a gyorsétteremben. A BRFK később azt írta lapunknak, garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 29 éves budapesti lakossal szemben. Az esettel kapcsolatban a 24.hu azt írta, a verekedő az RC. Security logójával ellátott pólóban volt, ám a név nélküli azonosító kártyáján egy kisebb cég, a Genertest Magyarország Kft. neve szerepelt. Az RC ismert az őrző-védő piacon, honlapjukon több referenciát is feltüntetnek, az sem ritka, hogy alvállalkozókat vonnak be.

A Genertest Magyarország Kft. a NAV nyilvántartása szerint komoly méretű vállalkozás, 314 alkalmazottal, az Opten cégnyilvántartás szerint azonban még mindig nem adták le 2016-os mérlegüket. A 2015-ös teljes évi forgalma a 4 millió forintot sem érte el, amiből egy alkalmazott fizetését is nehéz kigazdálkodni, nemhogy 314-ét. A cég székhelye egy olyan zuglói címet adott meg, ahova több száz másik vállalkozás is be van jelentve, a korábbi tulajdonosokat pedig cégbírósági döntéssel eltiltották a cégvezetéstől, és a NAV-nak kétszer is végrehajtást kellett elrendelnie.

A KFC pedig hétfő este jelezte, az őrt kirúgták, a műszakvezetőt pedig felfüggesztették. "Nagyon sajnáljuk a vasárnap este, a Király utcai éttermünkben történt eseményeket" – írta Fukcius Tamás, a cég regionális igazgatója.