szerző:
hvg.hu

Az Idetartozunk Egyesület megpróbálkozik a közösségi finanszírozással: jogsegélyt, állás- és oktatási ügynökséget, illetve közösségi hálózatot hozna létre.

Közösségi finanszírozásban próbál meg romáknak, közmunkásokanak különböző szolgáltatást nyújtani az Idetartozunk Egyesület. Az egyesület szervezi a Roma Büszkeség Napját, és ők akarták elhelyezni Puczi Béla, a marosvásárhelyi program idején a magyarokat megmentő roma emléktábláját a Nyugati pályaudvar parkolójában, amit a MÁV aztán megakadályozott.

Az egyesület nyújtana jogsegélyt (miután a NEKI befejezte pénzhiány miatt jogsegély-szolgáltatását) romáknak, közfoglalkoztatottaknak.

Létrehozna egy iskola- és munkaközvetítő ügynökséget fiataloknak és álláskereső romáknak, mert ők még mindig nehezebben kapnak munkát, mint a nem roma magyarok – munkaerőhiány ide vagy oda.

Hálózatba szervezné a roma közösségeket, hogy együttműködve hatékonyabban érjenek el célokat közösen.

"Ehhez keresünk Magyarországon 2000 fő olyan embert, olyan barátainkat, akik vállalják, hogy legalább havi 1 euróval, azaz legalább havi 300 forinttal támogatják e céljainkat!

Légy a támogatónk, a partnerünk!"

Áll a felhívásban.

Az Idetartozunk azt vállalja, hogy:

– pontosan beszámol a küldött támogatásról,

– a támogatóknak rendszeres hírlevelet juttat el.

A támogatók saját maguk is részt vehetnek a tevékenységekben.

További részletek Setét Jenő Facebook-bejegyzésében.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!