szerző:
hvg.hu

Szombat éjjel fedezték fel Debrecenben a Füredi és a Böszörményi úton kószáló patásokat. Végül sikerült mindegyiket befogni, és egyik állat sem sérült meg.

Sopron után Debrecenben is megléptek a helyben vendégeskedő cirkusz zebrái. A Debrecenben Hallottam nevű Facebook-csoportban több videó is felbukkant a Füredi és a Böszörményi úton kószáló zebracsapatról. A Dehir.hu szerint volt, aki autóból videózta az állatokat, és olykor szép vágtákat is lehetett látni.

Debrecenben a Balmazújvárosi úton vert sátrat a Richter Flórián Cirkusz, és mivel még szombaton is a városban voltak, feltételezni lehetett, hogy onnan szöktek meg az állatok. Ezt hétfőn a cirkusz egyik munkatársa megerősítette a Dehir.hu-nak. Azt mondta, hogy valaki nem jól zárta be a karámban a kaput, emberi mulasztás történt tehát.

A zebrákat a cirkusz munkatársai fogták be, egyiknek sem esett baja. Károkozásról sem jött hír.

Az elszabadult állatokról a rendőrségre is érkezett bejelentés, de mire a járőrök odaértek, a cirkuszi idomárok már befogták a patásokat.

A hónap elején hasonló eset történt Sopronban is: ott egy forgalmas úton vágtattak végig a zebrák, de azok a Magyar Nemzeti Cirkusztól léptek meg, vagyis nem azonosak a Debrecenben elszabadult állatokkal. Sopronban ifj. Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója érte utol az állatokat motorral, és nyugtatta meg őket.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!