szerző:
hvg.hu

Gréczy Zsolt cáfolja, hogy fideszesekkel találkozott volna Szekszárdon, és azt mondja, beperli a hírt terjesztő szekszárdi MSZP-t. A helyi szocialista elnök ennek ellenére fenntartja az állítást. A pincészet szerint ott ez a három ember nem találkozott pénteken.

Egy ismerőse beszámolójára alapozva állítja Kurtyán Ferenc, a szekszárdi MSZP elnöke, hogy Gréczy Zsolt DK-szóvivő találkozott Horváth István korábbi szekszárdi polgármesterrel, Kósa Lajos államtitkárával és Horváth Kálmán Tolna megyei kormánymegbízottal. Utóbbi Horváth egyébként korábban a helyi Fidesz kampányfőnöke volt.

Kurtyán a hvg.hu-nak azt mondta, ismerőse hazafelé menve látta, ahogy a Heinmann pincészet felé vezető úton, egy kereszteződésben áll a két fideszes politikus, majd egy női sofőr által vezetett fekete Mercedessel megérkezik Gréczy Zsolt, és érdeklődik, merre van a pincészet, majd együtt, konvojban elindulnak fölfelé. Szerinte ez egy megbeszélt találkozó volt. A találkozóról beszámoló, MSZP-közelinek tartott civilhetes.net-en a találkozóra érkező kocsik rendszámait is közölték, amelyet a szemtanú írt föl.

Gréczy Zsolt megkeresésünkre közölte, nem volt Szekszárdon, ebben a pincészetben sosem járt, és beperli az MSZP szekszárdi szervezetét, amelynek a Facebook-oldaláról elkezdett terjedni a rágalom. Felhívtuk a pincészetet is, ahol közölték, Gréczy illetve a két fideszes politikus nem járt ott pénteken.

Gréczy szerint több tucat tanú van arra, hogy ő pénteken Budapesten volt, nincs Mercedese, sem női sofőrje. A DK pedig nem bérel ilyen autót. A szóvivő szerint a híresztelés mögött valamilyen MSZP-s belharc állhat,

"zavaró, hogy pont, mikor zajlik az MSZP és a DK közti tárgyalás, hirtelen az MSZP egyik szervezete megpróbálja ezt valamilyen módon megakadályozni".

Kurtyán a per hallatán is fenntartja állításait, "a rágalom akkor rágalom, ha kitalált történetet terjeszt az ember, ez pedig nem az". Nem érti, hogy az, hogy egy posztban megkérdezték, miért minősülne rágalomnak, hogy feltesznek egy kérdést, vajon miről beszélt Gréczy. Szerinte az összefogást nem ők, hanem Orbán Viktor akarja megakadályozni, ha pedig a DK össze akar fogni, az egyik prominens emberük ne tárgyaljon olyan emberrel, akinek a neve a trafikmutyival vált híressé. A találkozó nyilvánosságra hozásával szerinte nem akadályozzák a tárgyalásokat. Megkérdeztük Kurtyánt, a pártelnök reagált-e valamit a hírre, mire visszakérdezett, vajon miért kérdőjelezné meg azt, amit egy helyi elnök kiposztol.

"Nem írunk le olyat, ami nem úgy volt."

Molnár Gyula pártelnök megkeresésünkre nem reagált, a párt viszont kiadott egy közleményt, amely szerint

"ha minden, az MSZP számára sértő és igaztalan Facebook-bejegyzés után feljelentenénk a DK-t, akkor Handó Tündének külön táblabíróságot kellene felállítani az ügyek tárgyalására".

Az MSZP nem tett ilyet, de ha Gréczy úgy érzi, az ő szava nem elég, és bírói döntés kell arról, hogy sosem járt a szekszárdi pincészetben, lelke rajta, a bíróság dönteni fog. Az MSZP szóvivője ehhez hozzátette, hogy "az Orbán-rezsim leváltása fontosabb, mint hogy egymással foglalkozzunk".

A pincészetben a civilhetes.net szerint volt ennél izgalmasabb találkozó is korábban, mégpedig Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc között. Ezt egy, a szekszárdi viszonyokat jól ismerő forrásunk is többször, több forrásból hallotta, ám Gréczy ezt is határozottan cáfolta.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!