szerző:
hvg.hu

Napokig kitart még az előrejelzés szerint a szokatlanul enyhe, tavaszias időjárás, eső sem várható egyelőre.

Szerdán északon ködös lesz a reggel, emiatt Borsod, Nógrád és Heves megyében elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés érvényes. Délelőtt aztán a köd mindenütt feloszlik, utána fátyolfelhős, napos, száraz időre számíthatunk. A szél csak északnyugaton élénkül meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 24 fok között valószínű, a tartósabban ködös részeken lesz a hűvösebb.

Csütörtökön is sokfelé köddel indul a reggel, de délre újra feloszlik mindenhol, és kisüt a nap. A hajnali 3, 9 fokról 16, 24 fokig melegszik a levegő.

Pénteken ugyancsak napos, száraz időre van kilátás, 18, 24 fokos csúccsal.

Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelző osztályának vezetője szerint közvetetten Magyarország időjárására is hatással van az Európát elérő hurrikán. Az időközben mérsékeltövi ciklonná alakult Opheliának köszönhető szokatlanul meleg őszi időjárás várhatóan a hét végéig tart, így a hosszú hétvégére is maradhat a kirándulóidő. A jövő hét elején érik el ismét frontok Magyarország területét, és hétfőn már mérséklődik a felmelegedés.

©

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!