Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kifogott a NAV-on a Híd a munka világába program elsíbolt milliárdjai utáni nyomozás, az még mindig folyik ugyanis, értesült a hvg.hu.

Láthatóan nem bír megbirkózni a NAV a Híd a munka világába üggyel: az ORÖ által eltapsolt 1,6 milliárd forint utáni nyomozás, a felelősök megtalálása meghaladja az erejét. Mással nem magyarázható ugyanis, hogy még mindig nem zárták le a nyomozást. Érdeklődésünkre ugyanis azt a választ adta a saját arcképes csokival kedveskedő Tállai András vezette adóhatóság, hogy ugyanaz a helyzet, mint augusztus 29-én. Akkor is azt mondták, hogy még tart a nyomozás, és addig semmit nem mondhatnak róla.

Elképesztő szövevényes lehet az ügy, ha a NAV az év eleje óta nem jut dűlőre. Pedig a BRFK-nál is tettek feljelentést, a rendőrség is nyomoz április óta. A hatóság azonban a megfeszített munka ellenére képtelenek eljutni a vádemelés küszöbére.

Pedig az ügy első ránézésre nem tűnik bonyolultnak: az Emmi a Társadalmi megújulás operatív program keretében a Híd a munka világába című projektre adott volna 4,9 milliárd forintot. De miután kiderült, hogy a projektben kizárólag Farkas Flóriánhoz közeli emberek kaptak munkát, pontosabban fizetést, illetve az ORÖ irodát, autókat, bútorokat, informatikai eszközöket és tanulmányokat vett összesen sok százmillió forint értékben, az Emmi leállította a pénz folyósítását. Az elköltött 1,6 milliárd forintot megpróbálta visszaszerezni, sikertelenül.

Farkas Flórián továbbra is ott ül a Parlamentben a Fidesz-frakcióban, a RomNet értesülései szerint a kormány melletti, ötezres szimpátiatüntetést szervez, pártja, a Lungo Drom pedig ismét a Fidesz választási partnere lett. Ahogy Orbán Viktor fogalmazott 2011-ben: "Mindannyian azt akarjuk (...), hogy Magyarországon ne lehessen többé visszaélni a hatalommal, ne lehessen kibújni a törvények alól.(...) a jövő nemzedék számára az lesz a példa, amit mi most mutatunk."

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!