szerző:
hvg.hu

Három fővárosi tanácsadó is egymilliós havi bért kap, a tanácsadók száma 2015 után ismét emelkedésbe kezdett.

Évi 300 milió forintot költ tanácsadókra a fővárosi önkormányzat, írja a Zoom. Budapesten a főpolgármester és három alpolgármestere "tarthat" tanácsadókat, Tarlósnak egészen 17-re van szüksége belőlük. Hárman havi egymiliót keresnek, 700 ezret kap a civileket likvidálni akaró Földi László biztonságpolitikai tanácsadó, az átlag egyébként 767 ezer forint - a legkevesebb 500 ezret keres, a legtöbb 1 milliót.

Bagdy Gábornak kilenc, Szeneczey Balázsnak hat, Szalay-Bobrovniczky Alexandrának pedig öt tanácsadóval kell beérnie.

Demszky Gábornak volt, hogy 56 tanácsadója volt, a 2009-es 50-es számról 2015-ig a tanácsadók száma és havi bruttó bére is csökkenést mutat, de 2017-re mindkettő növekedésbe fogott.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!