szerző:
hvg.hu

Ha azt hitte a kormány, a világ már elfelejtette az azeri baltás gyilkos 2012-es kiadatását, hát tévedett: az amerikai örmények körében már elindult a riadólánc: érkezik a korrupt magyar kormány minisztere Los Angelesben. Meleg pillanatok jöhetnek.

Nem biztos, hogy olyan jó ötlet volt az 1956-os megemlékezést Kósa Lajosnak Los Angelesbe szervezni. A kinti örmény közösségek ugyanis nem felejtenek könnyedén, főleg ha olyan nemzeti sérelemről van szó, mint Ramil Szafarov, az azeri baltás gyilkos kiadatása Azerbajdzsánnak. A kormány 2012-es húzása mind a mai napig fájó seb az örményeknek, a két ország között a mai napig csak konzuli szintű diplomáciai kapcsolatok vannak, miután Örményország megszakította a diplomáciaiakat.

A Modern Városok Programért Felelős Tárca Nélküli Miniszter beszédet tart, a vacsora pedig jótékonysági célú, az oda befizetett pénz jótékony célra megy. Az amerikai örmények pedig már készítik magukat, az Armenian Life című lap figyelmeztet rá, a "korrupt magyar kormány" tagja vasárnap Los Angelesben teszi tiszteletét.

"A teljes morális csőd magyar vezetés szégyenteljes, és továbbra is csak szégyent tud hozni Európára és a civilizált világra. A mentegetőzések sora sem tudja az áldozat családjának és a világ örményeinek megsebzett igazságérzetét enyhíteni"

olvasható a cikkben.

Az örmény közösség minden alkalmat megragad a tiltakozásra, legutóbb Recep Tayyip Erdogan török elnök amerikai látogatásakor rendeztek csendes tüntetést, ami Erdogan testőrsége nem tudott tétlen nézni, megtámadta a tiltakozókat.

Úgyhogy elképzelhető, hogy Kósának is lesz pár kellemetlen pillanata Los Angelesben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!