Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid

Bayer Zsolt halálán poénkodott, ezért most már nem intézetvezető Bajomi-Lázár Péter médiaszakértő a BGE-n. Az egyetemi etikai vizsgálat szerint megsértette Bayer emberi méltóságát és személyiségi jogait. Továbbra is taníthat viszont az egyetemen.

Lezárult az etikai vizsgálat Bajomi-Lázár Péter médiatudós, a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) Társadalomtudományi Intézetének vezetője ügyében, és az egyetem elfogadta lemondását az intézetvezetői posztról, értesült az Index. A vizsgálat korrekt volt Bajomi-Lázár szerint, a kijelentését ("Nem biztos, hogy egy kormánnyal nem szimpatizáló újságolvasó számára érdekes, mit írt a néhai Seszták Ágnes vagy a sajnálatos módon még élő Bayer Zsolt.") etikai kódexbe ütközőnek ítélte a testület, mivel a médiakutató megsértette Bayer Zsolt emberi méltóságát és személyiségi jogait.

Bajomi-Lázár a hvg.hu-nak a követklezőket üzente: "Azt gondolom, az etikai bizottság vizsgálata korrekt, az akadémiai vezetés döntése észszerű volt. Az intézetvezetői megbízásom megszűnik, de tovább oktathatok."

Bajomi-Lázár a Political Capital konferenciáján mondta el a lemondását elhozó mondatot, erre pedig a kormánybarát média indított ellene karaktergyilkos hadjáratot. Bajomi-Lázár bocsánatot kért, de ez sem volt elég.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!