szerző:
hvg.hu

Belső vizsgálat indult az ügyben.

A sopronkőhidai fegyházból posztolt a Facebookra egy fegyenc, aki egy ismerősét meg is fenyegette egy közzétett videójában – írja a Blikk.

A rab arról posztolt, hogy ehetetlen a börtönkoszt, illetve hogy olyan jó a zárkája, "hogy másnak a lakása nincs olyan jó", de egy videót is megosztott, amelyben egy ismerősét fenyegeti, mondván ha kijut a börtönből, akkor majd számolnak.

A lap szerint a fogvatartott férfi 12 éves fegyház büntetését tölti, mert részt vett 2008-ban a pécsi kézigránátos támadásban, amelyben két ember meghalt.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője a Blikknek azt mondta, a fegyenc közösségi oldalát annak létrehozását követő néhány órán belül észlelték, és meg is tették a szükséges intézkedéseket, az esettel összefüggő valamennyi körülmény tisztázása érdekében belső vizsgálatot indítottak.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!