szerző:
hvg.hu

Keszég László szerint meg kell értetni a világgal, hogy egy egész szakmára nem lehet ráhúzni a vizes lepedőt.

Nem szabad, hogy lincshangulat alakuljon ki – mondta Keszég László az ügyben a Klubrádiónak. A Magyar Színházi Társaság elnöke szerint mindenképpen beszélni kell az efféle esetekről, mert csak az hozhat gyógyulást.

Keszég reagált az oktatási államtitkár szavaira is. Palkovics László a hvg.hu-nak azt mondta, felül kell vizsgálni az SZFE etikai kódexét, ha a Sárosdi Lilla által jelzett, valamint az intézményben állítólag megesett további zaklatásos ügyek a hallgatók és az oktatók függelmi helyzetéből adódhattak.

A Magyar Színházi Társaság elnöke a klubradio.hu szerint rossznak tartja a javaslatot. Ezt a megszólalást Keszég tematizálásnak tartja.

Sárosdi Lilla színművész csütörtökön nevezte meg azt a színházi rendezőt, akiről abban a posztban írt, amelyben megosztotta saját zaklatásos történetét. Sárosdi azt állítja, hogy a Vígszínház korábbi direktoráról, Marton Lászlóról van szó.

Marton közölte: rágalom, amivel a színésznő vádolja. Jelezte, hogy megteszi a szükséges jogi lépéseket. Erre Sárosdi azt üzente vissza, hogy a bíróság előtt is vállalja a szavait.

A Színház és Filmművészeti Egyetem volt és jelenlegi hallgatói petíciót indítottak azért, hogy amíg nem tisztázza magát, az intézmény vezetése függessze fel az ott oktatóként dolgozó Martont. A rendező pénteken maga írt levelet a rektornak, amelyben kérte a saját felfüggesztését. Ezt a rektor elfogadta.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!