szerző:
hvg.hu

Megerősítette a NAV, hogy a rendőrség mellett az ő embereik is megjelentek a Váci út 169. szám alatt.

A NAV-nál szűkszavúan annyit közöltek, hogy munkatársaik költségvetési csalás gyanúja miatt folytatott nyomozással kapcsolatban végeztek lefoglalásokat a szcientológusok központjánál – írta a 24.hu.

A portál szerint a XIII. kerületi épületnél csütörtök délután még mindig ki voltak feszítve a kordonok, a rendőröket azonban NAV-osok váltották, akik egyébként már szerdán is jártak a helyszínen.

Az egyenruhások több mint egy nappal korábban szállták meg a Váci utat, a Szobor utcától kezdődően egy körülbelül ötvenméteres területet zártak le. A helyszínt rendőrségi járművek lepték el, az épület bejáratához készenlétiseket állítottak.

Az ORFK közölte, hogy az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) személyes adattal visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen és házkutatást is tartottak a székházban.

Költségvetési csalást nem említettek.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!