szerző:
hvg.hu

Fellépő sem nagyon maradt volna az október 23-ára szervezett eseményen.

A várható időjárási körülmények, a piros riasztás miatt elmarad a Közös Ország Mozgalom által 2017. október 23-án, 16:30-kor a Kossuth térre szervezett tüntetés – közölte a szervezet az esemény Facebook-oldalán.

Tény, hogy az Országos Meteorólógiai Szolgálat a várható heves esőzés miatt riasztást adott ki a hosszú hétvégére, ez azonban aligha érte meglepetésként a mozgalmat, amely néhány órával korábban még arról írt a közösségi oldalon, hogy kik lépnek fel a tüntetésen.

Más kérdés, hogy a tüntetés meghirdetése óta eltelt hetekben nem csak az időjárás romlott el, de a szervező Gulyás Márton által meghívott résztvevők is sorra hátráltak ki az esemény mögül. Mint a lemondást indokló posztban áll:

„A Közös Ország Mozgalom az elmúlt hetekben mindent megtett, hogy közös színpadra állítsa a demokratikus ellenzéki pártok és a rendszerkritikus civil ellenzék képviselőit, folytatva ezzel az igazságos választásitörvény-javaslat nyolcpárti elkészítésével megkezdett munkát a változásért, egy igazságos és közös Magyarországért. Nem adtuk fel akkor sem, amikor egyes pártok politikai okokból nem vállalták fel a közös jelenlétet, mindent megtettünk, hogy továbbvigyük a civilekkel közösen a tüntetést, ismertessük a magyar társadalom követeléseit, kijelöljünk egy olyan utat, ami a jelenlegi igazságtalan rendszer 2018-as megszüntetéséhez vezet.”

A mozgalom azt ígéri, a jövő héten tájékoztat arról, milyen keretek között folytatja a munkát 2018-ban.

Az eseményre ezren jelezték jelenlétüket, és 2,7 ezren érdeklődtek iránta.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

Közös tüntetést akart az ellenzék október 23-ára, de az egészből nem lett semmi

A Közös Ország Mozgalom szervezésében több ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció, az Együtt, a Liberálisok, a Modern Magyarország Mozgalom, a Momentum Mozgalom, a Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd Magyarországért és a civil szféra prominensei követelték volna együtt az igazságtalanságok és az ezekért felelős túlhatalom felszámolását, de menet közben több párt kihátrált a közös demonstrálásból.