szerző:
hvg.hu

Fellépő sem nagyon maradt volna az október 23-ára szervezett eseményen.

A várható időjárási körülmények, a piros riasztás miatt elmarad a Közös Ország Mozgalom által 2017. október 23-án, 16:30-kor a Kossuth térre szervezett tüntetés – közölte a szervezet az esemény Facebook-oldalán.

Tény, hogy az Országos Meteorólógiai Szolgálat a várható heves esőzés miatt riasztást adott ki a hosszú hétvégére, ez azonban aligha érte meglepetésként a mozgalmat, amely néhány órával korábban még arról írt a közösségi oldalon, hogy kik lépnek fel a tüntetésen.

Más kérdés, hogy a tüntetés meghirdetése óta eltelt hetekben nem csak az időjárás romlott el, de a szervező Gulyás Márton által meghívott résztvevők is sorra hátráltak ki az esemény mögül. Mint a lemondást indokló posztban áll:

„A Közös Ország Mozgalom az elmúlt hetekben mindent megtett, hogy közös színpadra állítsa a demokratikus ellenzéki pártok és a rendszerkritikus civil ellenzék képviselőit, folytatva ezzel az igazságos választásitörvény-javaslat nyolcpárti elkészítésével megkezdett munkát a változásért, egy igazságos és közös Magyarországért. Nem adtuk fel akkor sem, amikor egyes pártok politikai okokból nem vállalták fel a közös jelenlétet, mindent megtettünk, hogy továbbvigyük a civilekkel közösen a tüntetést, ismertessük a magyar társadalom követeléseit, kijelöljünk egy olyan utat, ami a jelenlegi igazságtalan rendszer 2018-as megszüntetéséhez vezet.”

A mozgalom azt ígéri, a jövő héten tájékoztat arról, milyen keretek között folytatja a munkát 2018-ban.

Az eseményre ezren jelezték jelenlétüket, és 2,7 ezren érdeklődtek iránta.

hvg.hu Itthon

Közös tüntetést akart az ellenzék október 23-ára, de az egészből nem lett semmi

A Közös Ország Mozgalom szervezésében több ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció, az Együtt, a Liberálisok, a Modern Magyarország Mozgalom, a Momentum Mozgalom, a Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd Magyarországért és a civil szféra prominensei követelték volna együtt az igazságtalanságok és az ezekért felelős túlhatalom felszámolását, de menet közben több párt kihátrált a közös demonstrálásból.