szerző:
hvg.hu

Nem, az túl sok, gondoljon kisebb számra!

A Magyar Távirati Iroda eddig egyetlen hírt sem közölt arról, hogy Marton László színházi rendezőt zaklatással vádolja több nő. Pedig ha a rendezőt illető vádakról óvatosságból nem is akartak volna részleteket közölni, az már igazán beleférhetett volna, amikor Marton lemondott a főrendezői posztjáról, vagy amikor közölte, hogy az egyetemi tanári tevékenységét felfüggeszti. 

Egyedül Marton László közleményét közölték az Országos Sajtószolgálaton keresztül, amelyben rágalomnak nevezi Sárosdi állításait, illetve a Vígszínházét, Marton lemondásáról. Ami ugye nem a közmédia által feldolgozott hírt jelent, hanem egy közlemény szó szerinti továbbítását. Az MTI visszafogottságát a Mérce.hu szúrta ki.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

Hét nő arról beszélt, Marton László hogyan hálózta be őket

Névtelenül mesélte el a 444-nek több nő, hogy fiatal korukban hogyan környékezte meg őket Marton László színházi rendező. Az is kiderül elmondásukból, hogy miért nem tiltakoztak, miért nem szóltak, miért találkoztak a rendezővel annak ellenére, hogy előtte megalázta őket.

hvg.hu Itthon

Bajban a Vígszínház: nyakukon lenne egy Marton rendezés premierje

Az olvasópróbákat már megtartották a Vígszínház december közepére tervezett Ibsen: A vadkacsa című előadásához. Az erről készült képek centrumában a rendező Marton László. Ez az első feladata, amelyet a társulatnak meg kell oldania a rendező lemondása óta.