Windisch Judit
Windisch Judit
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szombaton megkeresésünkre még nem tudott érdemben mit mondani a Vígszínház arról, mi lesz új darabjukkal, a Marton László rendezte Vadkacsával, majd kedden közölték, a bemutató elmarad. A darab próbáit nemrég kezdték, december közepén lett volna a bemutató a Pesti Színházban. Az elmúlt napokban egyre több nő állt elő azzal, Marton László szexuálisan zaklatta őket.

A darab ajánlója azonban még olvasható a honlapon. Egy Koltai Tamás-idézettel indítanak, ami a jelenlegi helyzetben eléggé a lényegre tapintó:

„Ibsen A vadkacsában felteszi a kérdést, szükség van-e megtisztító igazságra ahhoz, hogy élni tudjunk. Érvényesítsük-e a nyílt beszéd kíméletlenségét, ha mindennapjainkat szándékosan rendeztük be az öncsalás és az önámítás kényelmes kellékeivel.”

Majd jön a rövid összefoglaló arról, hogy a boldogan élő Ekdal családhoz megérkezik egy rég nem látott jóbarát, és oda a harmónia,

"az ifjúkori ballépést már nem lehet meg nem történtté tenni. Fény derül a múltra."

Bár Marton László rágalomnak nevezte Sárosdi Lilla állításait, számíthatott arra, hogy a bemutatóig az ő múltjára is egyre jobban fény derül, ezt az áthallást nyilván nem kockáztathatták meg.

(Borítóképünk a pár nappal ezelőtti olvasópróbán készült)

hvg.hu Itthon

Még egy történet: „Isten hozott a Vígszínházban, Kicsim!“

Minden fájdalma és szégyene ellenére megtörte hosszú hallgatását egy nő, akinek életét nagyon fiatalon változtatta meg örökre egy Marton Lászlóval való találkozás. Nem tudta tovább nézni, ahogy a rendező tagad és visszatámad. A hvg.hu-nak azt mondta, hogy alábbi történetét épp úgy megvédené a bíróság előtt, mint Sárosdi Lillát egy lehetséges perben. Alább az ő szavai következnek egyetlen szó változtatása nélkül.