Windisch Judit
Windisch Judit
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szombaton megkeresésünkre még nem tudott érdemben mit mondani a Vígszínház arról, mi lesz új darabjukkal, a Marton László rendezte Vadkacsával, majd kedden közölték, a bemutató elmarad. A darab próbáit nemrég kezdték, december közepén lett volna a bemutató a Pesti Színházban. Az elmúlt napokban egyre több nő állt elő azzal, Marton László szexuálisan zaklatta őket.

A darab ajánlója azonban még olvasható a honlapon. Egy Koltai Tamás-idézettel indítanak, ami a jelenlegi helyzetben eléggé a lényegre tapintó:

„Ibsen A vadkacsában felteszi a kérdést, szükség van-e megtisztító igazságra ahhoz, hogy élni tudjunk. Érvényesítsük-e a nyílt beszéd kíméletlenségét, ha mindennapjainkat szándékosan rendeztük be az öncsalás és az önámítás kényelmes kellékeivel.”

Majd jön a rövid összefoglaló arról, hogy a boldogan élő Ekdal családhoz megérkezik egy rég nem látott jóbarát, és oda a harmónia,

"az ifjúkori ballépést már nem lehet meg nem történtté tenni. Fény derül a múltra."

Bár Marton László rágalomnak nevezte Sárosdi Lilla állításait, számíthatott arra, hogy a bemutatóig az ő múltjára is egyre jobban fény derül, ezt az áthallást nyilván nem kockáztathatták meg.

(Borítóképünk a pár nappal ezelőtti olvasópróbán készült)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

Még egy történet: „Isten hozott a Vígszínházban, Kicsim!“

Minden fájdalma és szégyene ellenére megtörte hosszú hallgatását egy nő, akinek életét nagyon fiatalon változtatta meg örökre egy Marton Lászlóval való találkozás. Nem tudta tovább nézni, ahogy a rendező tagad és visszatámad. A hvg.hu-nak azt mondta, hogy alábbi történetét épp úgy megvédené a bíróság előtt, mint Sárosdi Lillát egy lehetséges perben. Alább az ő szavai következnek egyetlen szó változtatása nélkül.