szerző:
hvg.hu

Letétet is kéne fizetni az új börtöntelefonok után, 35 ezer forintot, ami rengeteg pénz a börtönviszonyok között, és úgy tudjuk, a tényleges életfogytiglant kapott elítéltektől is beszedi, holott vissza csak szabaduláskor fizetik. Az elítéltek lehúzásán nagyon jól jár valaki.

Nemcsak a percdíjak irreálisan magasak a börtönben és nemcsak a javítási díjak borsosak, hanem letétet is sok helyütt kell fizetni, áll a Magyar Helsinki Bizottság Facebook-posztjában. A civil szervezethez elítéltek rokonai fordultak arra panaszkodva, hogy a kapcsolattartói mobilért a börtön 35 ezer forint letéti díjat is elkér.

Emellett a csomagokat is eltörlik, azaz az elítélt pénzért vásárolhat a magasabb percdíjakból. Végeredményben a börtönök tehát akadályozzák a kapcsolattartást. Akinek pedig nincs 35 ezer forintja, nem telefonálhat. Az új, lebutított börtöntelefon ára egyébként a Helsinki információi szerint 20 627 forint.

Úgy tudjuk, a letétet szabaduláskor kapják vissza az elítéltek – ettől függetlenül a tényleges életfogytiglanra ítéltektől is beszedik a pénzt...

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!