szerző:
hvg.hu

A rendező rendes tagja a Magyar Művészeti Akadémiának. A szervezet még nem reagált az őt ért vádakra.

A Vígszínház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem már reagált arra, hogy Sárosdi Lilla megnevezte Marton Lászlót egykori zaklatójaként. A teátrum elfogadta Marton lemondását a főrendezői posztról, az egyetem pedig – saját kérésére, a helyzete tisztázásáig – felfüggesztette oktatói pozícióját.

Marton tagja a Magyar Művészeti Akadémiának (MMA) is – a színházművészeti szekcióban foglal helyet –, ez a szervezet azonban egyelőre nem nyilatkozott meg az ügyben.

Az MMA-tagság – írja a Kettős Mérce – nem csupán tiszteletbeli cím: komoly juttatások járnak vele, a tagok életjáradékot kapnak. A rendes tagok havi bruttó 290, a levelező tagok 220 ezer forintot.

A lap azt szerette volna megtudni a szervezettől, hogy terveznek-e bármilyen lépést Martonnal szemben azután, hogy több nő is jelezte: a rendező korábban szexuálisan zaklatta őket. Egyelőre azonban csak annyit válaszoltak, hogy a kérdésre a törvényi határidőn belül válaszolni fognak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!