szerző:
hvg.hu

A rendőrök a lakosság segítségét kérik.

Lopás miatt két ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség.

Az egyik férfi még augusztus 7-én egy Király utcai gyorsétteremből lopta el az egyik alkalmazott – pulton felejtett – mobiltelefonját. Az ismeretlen férfiről felvétel áll a nyomozó hatóság rendelkezésére.

©

A másik eset szeptember 1-jén történt Budapest XIII. kerületében, egy Szent István körúti vendéglátóhelyen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az ismeretlen férfi a székre akasztott táskából ellopott egy pénztárcát a benne lévő okmányokkal és pénzzel együtt.

A férfi 30 év körüli, körülbelül 180 centiméter magas, átlagos testalkatú, rövid barna hajú, a bűncselekmény elkövetésekor sötét színű zakót, kék hosszú ujjú fehér inget, kék színű hosszú nadrágot viselt.

Az elkövetőről egy térfigyelő kamera felvételt készített:

©

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. és XIII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható férfiakat felismeri, személyazonosságukkal, tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú számán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!