szerző:
hvg.hu

Az egyesület a múlt hónapban kiadósat zsidózott a Facebookon. A testület szerint így méltatlanná vált a "Római" név további viselésére.

Nemrég ülésezett Óbuda-Békásmegyer képviselő-testülete, ahol megvonták a névhasználati jogot a Római-partért küzdő szervezettől.

"Az egyesület korábban a közösségi médiában közölt nyíltan antiszemita és bizonyos csoportokat hátrányosan megkülönböztető bejegyzéseket, ezért méltatlanná vált a 'Római' név további viselésére" – áll a kerület honlapján. Hozzáfűzik továbbá, hogy a civil csoport eddig is jogtalanul használta a településrész nevét, ugyanis annak felhasználásához a képviselő-testület előzetes jóváhagyása szükséges.

Mint néhány héttel ezelőtt megírtuk, új szintre süllyesztette a római-parti mobilgátról zajló vitát a Római-partért Egyesült a Facebookon. A Tett és Védelem Alapítványnál kiverte a biztosítékot a bejegyzés, ezért jogi eljárást kezdeményeztek.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!