szerző:
hvg.hu

Most ismét vádat emeltek ellene, az ügyészség szeretné, ha most életfogytiglant kapna.

Emberöléssel, kifosztással és magánlaksértéssel vádolja az ügyész azt a férfit, aki még április elején egy este Nyírturán rátörte az ajtót egy 84 éves egyedül élő nőre, majd késsel és egy széklábbal brutálisan bántalmazta, végül elvette 1000 forintját is.

A vádirat szerint a férfi többszörösen büntetett, korábbi büntetéséből idén februárban szabadult. Egy darabig Tuzséron élő testvérénél lakott, majd áprilisban egy nap összepakolt és elment. Még aznap este a mintegy 50 kilométerre lévő Nyírturán bement a 84 éves nő udvarára, betörte a bejárati ajtón az üveget, és a résen benyúlva belülről az ott lévő kulccsal kinyitotta az ajtót.

Az idős nő telefonon próbált segítséget hívni, de a férfi egy fából készült széklábbal és puszta kézzel ütlegelni kezdte, majd magához vett egy konyhakést is, és a széklábbal és a késsel tovább bántalmazta a menekülő nőt, aki végül az ágyra esett. A férfi a nő szinte egész testén sérüléseket okozott a két eszközzel, a nő végül bele is halt a súlyos bántalmazásba.

Miután a nő meghalt, a férfi végül a lakásban magához vett egy tőrt és összesen ezer forintot, majd Kiskunfélegyházára ment, ahol a rendőrség elfogta.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével, kifosztás bűntettével és magánlaksértés vétségével vádolja az előzetes letartóztatásban lévő vádlottat.

A vádiratban az ügyész arra tett indítványt a bíróságnak, hogy a vádlottat életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélje, és zárja ki a feltételes szabadság kedvezményéből is.