szerző:
hvg.hu

Tarlós letiltotta Földit a nyilatkozásról, de privátban ezek szerint kíváncsi a véleményére?

Földi László, aki az Echo TV-ben háborús bűnösöknek, árulónak és likvidálhatónak nevezte többek között a menekültekkel foglalkozó civil jogvédőket valójában Tarlós Istvánnak pont ilyen ügyekben ad tanácsot – írja a Magyar Nemzet.

A lap Földi Lászlónak, Tarlós nemzetbiztonsági  főtanácsadójának munkaköri leírását firtatta egy közérdekű adatigénylésben, a Sárádi Kálmánné főjegyző által megküldött leírás szerint pedig Földi gyakorlatilag Tarlós migránsügyi tanácsadója.

Feladatai közé tartozik ugyanis, hogy

stratégiai tanácsadást nyújt a főpolgármester számára a Budapestet érintő illegális bevándorlás következményeiről, felel ezek szakszerűségéért; tanácsadási feladatokat lát el Budapest közbiztonsága érdekében,

illetve hogy

Kidolgozza a fővárost érintő illegális bevándorlás következményire vonatkozó stratégiát, mely tartalmazza a Budapesten elkerülendő no-go zónák kialakulását is, és képes kezelni a nem kívánt jelenséget a közbiztonság és Budapest élhetőségének fenntartása érdekében.

Földi, aki a pártállami, majd a rendszerváltozást követő időszakban hírszerzőként dolgozott, 2017. január elsejétől dolgozik főtanácsadóként, valamint közigazgatási és biztonsági szakreferensi pozícióban Tarlós mellett havi bruttó 700 ezer forintért, illetve további évi 200 ezres cafetériáért.

Tarlós egyébként Földi Echo TV-s megszólalása után azt mondta, szerinte eltúlozták a nyilatkozat értelmezését, de ha Földi még egyszer megszólal migránsügyben, távoznia kell a főpolgármester mellől. Ezek szerint egyébként pont, hogy ez Földi munkája, ilyen ügyekben megszólalni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!