szerző:
hvg.hu

A Gyorma utcai házak mögött húzódó löszfal széléhez közel nyár óta két társasház épül. A fal a településen több helyen megcsúszott, leomlott már, ezért tartanak a lakók az építkezéstől.

A Gyorma utca feletti löszfalon jókora repedések látszanak, az abba vájt egyik pincében hullik a mennyezet. A 25 négyzetméteres helyiség egy részét fel kellene tölteni ahhoz, hogy a fölötte zajló építkezés biztonsággal folytatódhasson, a tulajdonos azonban ezt nem hajlandó megengedni. Emiatt az egyik társasház építése le is állt.

A beruházó Nagy-Trigon Kft. tulajdonos-ügyvezetője szerint számos szakvéleményt kértek már be, ezek mindegyike építésre alkalmasnak minősítette a területet. Szűcs Istvánné azt is elmondta az RTL Klub Híradójának, hogy többször is megpróbáltak megállapodni az érintett pince tulajdonosával, de végül elzárkózott az egyezségtől.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!