szerző:
hvg.hu

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó szerint ahogy az élet más területein is, a magyar politikában is előfordulnak a zaklatások valamilyen formában. A zaklatások kapcsán elmondta, hogy pozíciótól függetlenül senkinek nincs joga megalázni másokat.

A politikus a Hír Tv reggeli műsorában egy műsorvezetői kérdésre válaszolva elmondta, hogy a Parlamentben is előfordul a zaklatásnak bizonyos formája, például amikor a férfi képviselők minősítik a női képviselőket: „azért, mert nők vagyunk úgy érzik, hogy beszólhatnak”.

Az MSZP-s képviselő felháborodva ecsetelte, hogy szerinte nem számít, hogy a zaklatást elkövető személy mit ért el, senkinek nincs joga megalázni másokat. „Iszonyatosan ki vagyok akadva, amikor védik ezeket az embereket” – tette hozzá Bangóné.

Elmondta továbbá, hogy annak ellenére, hogy a KDNP hangoztatja a vonatkozó törvény szigorúságát, szerinte még sincs eléggé határozott fellépés a zaklatók ellen. „Vezetőszáron kellene elvezetni Marton Lászlót és Kerényit” – fakadt ki a politikus.

Bangóné elmondta, hogy a társadalomnak és a politikának is nagy felelőssége van a hasonló esetek visszaszorításában és kiemelte, hogy a nyilvánosságra került esetekben rendszerint jelen volt a hatalommal való visszaélés. „A legnagyobb bűn, hogy a politika nem akarja elismerni, hogy ez óriási probléma a magyar társadalomban” – fogalmazott a képviselő.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!