szerző:
hvg.hu

A hazánktól délnyugatra örvénylő ciklon fokozatosan gyengül, ennek köszönhetően pénteken a Kárpát-medencében szakadozottabbá válik a felhőzet, és a legtöbb helyen pár órára kisüt a nap – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Napközben már jelentősebben és akár hosszabb időszakokra is felszakadozhat a felhőzet, a legtöbb napsütésre az ország középső tájain számíthatunk.

A kezdetben párás, ködös területeken is javulnak a látási viszonyok. Estétől északnyugat felől viszont újra megnövekszik a felhőzet, kisebb eső legkorábban ekkor alakulhat ki. Hajnalig általában gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, majd napközben az ország északi felén megélénkül a nyugati, délnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű, a déli határ közelében lehet a legmelegebb, késő este általában 5 és 9 fok közé hűlhet le a levegő.

Szombaton viszont közepesen és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek. Főleg északon alakulhat ki eső, napközben csak néhol, estétől nagyobb területen lehet csapadék. 

©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!