szerző:
hvg.hu

Több fokkal visszaesik a nappali hőmérséklet és a hét második felétől mínuszok jönnek éjszakánként egy hidegfront miatt. Eleinte eső, havas eső, sőt, egyes helyeken havazás is valószínű.

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor, a dunántúli hegyekben havas eső, havazás is a hidegfront miatt. Később a Tiszántúlra, illetve Dél-Magyarországra is megérkezik a csapadék. A szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 4, 8, a Dunától keletre 10, 15 fok között alakul.

Kedden kezdetben borult lesz az ég, majd a déli óráktól észak felől csökkenni kezd a felhőzet, de az ország déli harmadán még este is sok lesz a felhő. Elsősorban az ország déli felén várható még eső, a szél is erős marad. A hajnali 1, 7 fokról mindössze 4, 9 fokig emelkedik napközben a hőmérséklet.

Szerdán az ország északi felén többórás napsütésre számíthatunk, délen sok marad a felhő, eső viszont nem valószínű. 6 és 10 fok között alakul a nappali csúcs, erős lesz a szél.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hét második felében hidegek maradnak a nappalok, az éjszakai fagy is megjelenik, de kiadós csapadék nem várható.

©