szerző:
hvg.hu

Útlezárással, egyirányúsítással és kavarodással indult az építkezés a fővárosi 1-es villamos tervezett pályája mellett az ATV szerint.

Újbudán elkezdődtek az 1-es villamos meghosszabbításának munkálatai. A környékbeliek nem túl boldogok, kivágnak egy teljes fasort, és előzetes értesítés nélkül kezdtek a forgalom átszervezésébe – tudósított a vasárnapi ATV Híradó.

Az egyik lakó arra panaszkodott, hogy nem volt külön lakossági fórum, csak egy céduláról tudták meg a munkakezdést. Az út menti parkolókat felszámolták.

Sokan az Etele út közepén lévő fasort sajnálják, amelyet kivágnak a pályaépítés miatt, biztosan nem marad meg, pedig korábban aláírásokat is gyűjtöttek a megmaradásáért. A BKK szerint többféle vonalvezetés lehetőségét is megvizsgálták, de az bizonyult a legjobb megoldásnak, hogy a vágányokat középre fektessék. A kivitelező azt ígéri, hogy kétszer annyi fát és cserjét ültet majd kárpótlásul a kivágott fasorért, és azokról három évig gondoskodik.

A meghosszabbított 1-es villamos sok fontos csomópontot köt össze a budai Flórián tértől a pesti Népligeten át az újbudai Fehérvári útig. Az újabb 1,7 kilométeres pályaszakasz várhatóan 2019 elejére készül el, jórészt uniós pénzből. A kelenföldi vasútállomásig futó szakasz megépítését régóta tervezték már.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!