szerző:
hvg.hu

Ma és holnap is számítani kell erős légmozgásra. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyére adott ki figyelmeztetést.

Az északnyugati szelet főként a Dunántúl nyugati felében, illetve kisebb területen a Dunántúl középső részén viharos – óránként 60-80 kilométeres sebességű – széllökések kísérhetik éjjelig.

©

A déli, délutáni órákban a Dunántúl nyugati részein akár egy-egy kevéssel az óránkénti 80 kilométeres erősségűt meghaladó széllökés is előfordulhat.

A kedd kora hajnali óráktól a délelőtti órákig kevesebb alkalommal időszakosan, de még kialakulhatnak 60-70 km/h körüli széllökések a Dunántúl nyugati területein.

Hétfőn a késő esti, kedd kora hajnali órákban északkeleten – Borsod megye keleti, illetve Szabolcs megye északi felében – is előfordulhat egy-egy 70 km/h körüli széllökés északkeleti irányból.

A délkeleti határ közelében a ma déli órákban igen alacsony valószínűséggel kialakulhat villámtevékenység.

(Képünk illusztráció.)

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!