szerző:
hvg.hu

Majd felteszik listára. Az még rejtély, hogy Rogán Antal körzetében kit állítanak ki, de az már biztos, hogy Szabó Tünde elindul. Ahogy az a Fenyvesi Zoltán is, aki Tapolcán egyszer már kikapott egy jobbikostól.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta az InfoRádió Aréna című műsorában, hogy az Országgyűlés tavaszi ülésszaka várhatóan február közepén kezdődik majd, de csak néhány hétig fog tartani. Ugyanis utána jön a 2018-as választási kampány, amire idő kell, bár azzal is tisztában van, hogy többen már korábban nekikezdenek kampányolni.

Ezért a tavaszi, vélhetően néhány hetes ülésszak inkább csak politikai vitákra lesz alkalmas, mint érdemi törvényhozásra.

Három egyéni körzetben még kérdéses, hogy kit indít a Fidesz, tehát a másik 103-ban már eldőlt, az egyik nyitott kérdés a Belváros, ahol korábban Rogán Antal indult. „Ezekben a kérdésekben a Fidesz elnöksége hoz végső döntést, de ha megengedi, ezeket a neveket nem mondanám el” – mondta Gulyás. Az ellenzéki oldalon ugyanakkor nagy a tülekedés ebben a körzetben, itt indul Juhász Péter (Együtt) és Fekete-Győr András (Momentum) is.

Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök egyéniben nem indul el a választáson, Tapolcán pedig Fenyvesi Zoltán lesz a Fidesz jelöltje, aki korábban egyszer már alulmaradt a jobbikos Rig Lajossal szemben. Gulyás megerősítette azt is, hogy Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára is egyéni jelölt lesz.

Az ő neve meg is jelent a sajtóban. Mivel Petneházy Attila a határon túli kultúra kérdéseivel szeretne foglalkozni a következő ciklusban, és ezt jelezte is a miniszterelnöknek, ezért Nyíregyházán, a szülővárosában valószínűleg Szabó Tünde indul a kiadó helyen – mondta.

A Fidesz országos választmánya december elején hagyja jóvá az egyéni és listás jelöltek névsorát, de Gulyás szerint nagy meglepetésre nem kell számítani.

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.