szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Déjà vu érzésünk támadt, ahogy Schlecht Csaba nyilatkozatát olvastuk. A Magyar Nemzet frissen kinevezett főszerkesztője épp úgy gondol magánemberként a Jobbikra, mint az őt kinevező Simicska Lajos.

A média segíti az embereknek értelmezni a világot – adja meg ars poeticáját a 24.hu kérdésére Schlecht Csaba, aki a Lánchíd Rádió vezérigazgató-főszerkesztője volt eddig, és mostantól posztját megtartva a Magyar Nemzet szerkesztőségét is vezeti. A konkrétumokról azt mondja, eddig is a napilap szomszédságában dogozott. A Lánchíd Rádió és a Nemzet szerkesztősége sok személyes szálon kapcsolódott. 

Ha valaki úgy érzi, hogy a Lánchíd Rádió jobbikos rádió volt, mondhatja, de szerintem nem volt az

– mondja politikai irányvonaláról. Állítja: soha sem titkolta, hogy szerinte ma Magyarországon nagyon rossz irányba mennek a dolgok. A magánvéleménye az, hogy jobban szeretné, ha 2018 után nem Orbán Viktornak, hanem Vona Gábornak hívnák az ország miniszterelnökét.

Ezzel valójában megismételte Schlecht Csaba a 24.hu kérdésére mindazt, amit a hvg.hu-nak tavasszal mondott a médiabirodalmát centralizáló Simicska Lajos. „Állandóan azt terjesztik, hogy beálltam a Jobbik mögé” – mondta márciusban a nagyvállalkozó, aki azonban állította, hogy semmiféle megegyezés nincs közte és Vona Gábor pártja között, „nem vagyunk összebútorozva, nem állapodtunk meg semmiben”, ám

„minden szimpátiám a Jobbiké”.

„Ez egy büdös bűnöző banda, amelynek el kell takarodnia” – fakadt ki Simicska Lajos, aki szerint eljött az ideje a generációváltásnak a magyar politikában, ő pedig úgy véli, ha a Jobbik nem veri meg a Fideszt 2018-ban, akkor más ezt nem tudja megtenni.