szerző:
hvg.hu

Félrenyomtak az összegző módosítóról szóló szavazáson, közleményben magyarázkodtak utána.

A Czeglédy-ügy károsultjainak kártalanításáról nyújtott be határozati javaslatot a Fidesz, amelyet ma szavazott meg az Országgyűlés. Két szavazás is volt, az egyik a bizottsági összegző módosításé, illetve a határozat végszavazása.

A bizottsági összegző módosítást – melyben a lényegi változás, hogy a károsult fiatal munkavállalók mellé a károsult nyugdíjasokat is bevették – megszavazta három MSZP-s képviselő: Kiss László, Molnár Zsolt és Tukacs István. A szocialisták döntő többsége a szavazásnál jelen volt, de nem nyomott gombot.

A Parlament most lényegében bíróság előtt elítélte Czeglédy Csabát, a szövegben ugyanis az szerepel, elkötelezettek a bűncselekményekből eredő károk enyhítése iránt, Czeglédy – az MSZP, a DK és az Együtt szombathelyi képviselője – tudatosan károsította meg a diákokat, illetve indokoltnak látják annak vizsgálatát is, hogy "a Human Operator Zrt. tevékenységének volt-e köze azon balliberális pártok finanszírozásához, amelyeknek Czeglédy Csaba a mai napig képviselője a szombathelyi közgyűlésben."

A szavazás után három szocialista – Kiss László, Molnár Zsolt és Tukacs István kiadott egy közleményt, hogy tévedésből nyomta meg az igen gombot, ezért elnézést kértek. Fodor Gábor liberális politikus is igent nyomott, de ő még nem küldött közleményt.