szerző:
hvg.hu

RED néven radikális mozgalmat indít Ujhelyi István, az MSZP korábbi alelnöke.

„Ideje, hogy felébREDj! 2017. november 14.” – hirdeti egy piros felkiáltójellel illusztrált plakát Ujhelyi István közösségi oldalán, ahol rendhagyó facebookos sajtótájékoztatót ígérnek kedden délutánra.

Az atv.hu szerint Radikális Európai Demokraták (RED) néven indít új mozgalmat Ujhelyi István európai parlamenti képviselő, aki néhány hete mondott le az MSZP alelnöki tisztségéről, miután Botka László visszalépett a miniszterelnök-jelöltségtől. Úgy tudni, hogy nem egy új, a jövő évi országgyűlési választáson induló pártot, hanem egy európai ügyekkel foglalkozó mozgalom elindítását jelenti be a politikus.

A hírek szerint a RED a „hazafiság, az európaiság és a szakértelem hármasára” épül majd, elutasítja a mostani magyar kormány EU-ellenes politikáját, és kiáll az EU mielőbbi, átfogó reformja mellett. Ujhelyi István az atv.hu értesüléseit nem cáfolta, és annyit megerősített, hogy „nem tervezi új párt megalakítását”.

 

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!