szerző:
hvg.hu

A rendőrség nyomoz az ügyben. Az esztergomi polgármester szerint súlyos pszichés gondjaik lehetnek a vandáloknak.

Feldúlták az esztergomi bazilika melletti kegyhelyet. A 3 éve felújított Szűz Mária-szobrot szó szerint lefejezték. Egy padon találták meg a fejet, méterekre a szobor testétől. A helyi katolikus zarándokhely melletti virágokat és vázákat pedig szétdobálták – tudósított a keddi RTL Híradó.

A Mária-szobor teste sem maradt a helyén, feldöntötték a rongálók. A megrongált szobor darabjaira közmunkások találtak rá.

A rendőrök a széttört darabokat elvitték a helyszínről, hogy minden nyomot rögzíteni tudjanak azokon, hátha megtalálják a vandálokat.

Romanek Etelka polgármester szerint egy gyönyörű szobrot tettek tönkre, szerinte a pusztításra nincs más magyarázat, mint az, hogy a rongálóknak súlyos pszichés gondjaik lehetnek. A város vezetője azt ígérte: ha visszakapják a darabokat, restaurálják és helyreállítják a szobrot.

A kegyhelyen és környékén nincs térfigyelő kamera, de onnan nem messze, a bazilika oldalában már több is van. A rendőrök elemzik ezeknek a felvételeit.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!