szerző:
hvg.hu

A Párbeszéd politikusa tett feljelentést a „sugar kapcsolatokat” kínáló társkereső ellen, de elutasították.

Hegyesi Beáta október 21-én kerítés, valamint prostitúció elősegítése bűncselekmény gyanúja alapján jelentette fel a főügyészségen a portált. Akkor azt írta, annak "szövegeit, hirdetéseit megvizsgálva egyértelműsíthető a prostitúcióra való felhívás, és ennek ellentételezésére az anyagi előnyök nyújtása".

A Magyar Narancs most megkérdezte, hol tart az ügy, mire a főügyészség azt közölte: mivel a cselekmény nem bűncselekmény, a feljelentést a múlt héten elutasították.

Az ügyben hozott ügyészségi határozat szerint a puncs.hu tartalmából, szövegkörnyezetéből, szolgáltatási struktúrájából nem következik sem a kerítés, sem a rábírással elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette. A szolgáltatás lényege ugyanis szerintük a párkapcsolatok létrehozásának elősegítése, nem pedig konkrét szexuális szolgáltatás közvetítése.

"Önmagában az a tény, hogy egy társkereső oldalon a társkeresés (és nem a szexuális cselekmény szolgáltatásának) egyik szempontja a másik fél státusa és anyagi helyzete, nem valósít meg prostitúciót" – olvasható a dokumentumban.