szerző:
hvg.hu

Másfél hete elromlott a kilenc éve beépített kazán a csepeli mentőállomáson. Az ott dolgozók szerint már négy-öt éve sem működött tökéletesen, ezért a hidegebb napokon beindítottak egy hősugárzót is.

Most olajradiátorokkal és több hősugárzóval fűtenek az épületben, nem fáznak, fürdeni azonban nem tudnak, meleg víz ugyanis nincs – derült ki az RTL Klub Híradójának riportjából.

Kedden a csepeli polgármester, Borbély Lénárd is ellátogatott a mentőállomásra, miután megtudta, hogy nem üzemel a kazán. A Híradó stábjának azt mondta, segítenek: kicseréltetik ők a berendezést.

A kazánt szerda délutánra megjavították.

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke szerint a csepeli nem egyedi eset, Kusper Zsolt úgy tudja, hogy a sárospataki állomáson is fáznak a mentők. Elismerte ezt az Országos Mentőszolgálat, hozzátéve: pár napon belül megjavíttatják fűtést.

Idén januárban a váci mentőállomáson és a mentőszolgálat angyalföldi telephelyén is hetekig vacogtak a dolgozók.  

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!