szerző:
hvg.hu

Az intézmény állítása szerint véletlen baleset történt, ami nincs összefüggésben az épület nyílászáróinak állapotával.

A csepeli Jedlik Ányos Gimnázium vezetője szerda délelőtt megerősítette a hvg.hu-nak, hogy megsérült két diákjuk kedden az egyik óraközi szünetben. Bese Benő tájékoztatása szerint „a szellőztetés céljából nyitott ablak alatt ülő diák a székről felállva, fejét és vállát az ablakba ütötte, amely ettől a csuklópántokból kicsúszott és az asztalra, majd a mellette ülő társára dőlt”.

Az egyik diák agyrázkódást szenvedett, társának kézfején az ablaküveg vágásos sérüléseket okozott. Mindkettőjüket mentő szállította kórházba, a kezén sérült tanulót megműtötték. A diákok jól vannak, csütörtökön hazamehetnek a kórházból – tette hozzá.

Az intézmény álláspontja szerint „véletlen baleset történt”, amely „a rémhírekkel ellentétben” nincs összefüggésben a nyílászárók állapotával.

A hasonló balesetek elkerülése érdekében megtették a szükséges intézkedéseket – közölte az intézményvezető. Azt nem tudni, ez pontosan mit jelent.

A gimnázium közleményében valószínűleg a Momentum elnökségi tagjának szerdai közleményére céloztak. Dukán András Ferenc ebben azt írta: felháborodott szülők értesítették arról, hogy a csepeli Jedlik Ányos Gimnáziumban, ahol korábban ő is tanított, komoly baleset történt. Az egyik ablak tokkal együtt rázuhant két diákra, beborítva őket üvegszilánkkal. A diákok elmondása szerint a folyosón vérfoltokat hagytak hátra, amikor a kötözőhelyre kísérték őket – állította a politikus.

Szerinte az iskolában évtizedek óta megoldatlan a nyílászárók cseréje, több ablakot kényszerből beszegeltek már, nehogy nyitás közben kiessenek a helyükről. Dukán András Ferenc hozzátette: a fideszes Németh Szilárd körülbelül másfél évvel ezelőtt nyilvános sajtótájékoztatón tett ígéretet az iskola felújítására. A közlemény végén a Momentum elnökségi tagja pártjának oktatással kapcsolatos ígéreteit hangoztatta.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!