szerző:
hvg.hu

A BKK volt vezérigazgatójának Facebook-oldalát múlt pénteken törték fel hackerek. Vitézy Dávid az oldalt újra használhatja már, de a korábbi posztjai elvesztek.

„Nem tudom, hogy ki volt – de ha azt hitte, hogy ettől majd elmegy a kedvem vagy mostantól majd kevesebbszer fogom elmondani a véleményem, mint eddig, akkor nagyon tévedett” – írta kedden késő este a Facebookon Vitézy Dávid, a Közlekedési Múzeum igazgatója a közszereplői oldalának múlt heti meghekkelésével kapcsolatban.

A betörő vagy betörők kicserélték a BKK volt vezérigazgatójának profilképét, a neve után odakerült az, hogy "(Hanoi)", és a fedőfénykép is egy vietnami felirat lett, ami azt jelentette a Google fordítója szerint, hogy fedőkép.

Vitézy Dávid szerint először egy barátja Facebook-profilját törték fel, aki adminisztrátor volt az ő hivatalos oldalán. Itt jegyezte meg, hogy a posztokat mindig ő maga írja, de az üzenetek megválaszolásában, a kommentek kezelésében néha segít a barátja. A hacker vagy hackerek adminisztrátorként kizárták Vitézyt a saját oldaláról és törölték az összes posztját, fotóját, videóját, az üzeneteit is elolvasták.

A Facebooknál tett bejelentéseire senki sem reagált, végül itt is egy barátja segített neki, és talált végül személyes kapcsolatot a Facebookhoz. Az oldalt visszakapta, de a korábbi posztokat nem tudták helyreállítani – közölte.

Vitézy első új posztja a régi oldalán arról szól, hogy 26 új villamos és 60 új troli érkezhet Budapestre.

A Magyar Közlönyben megjelentek szerint uniós forrásból huszonkilenc szóló és harmincegy csuklós trolit vesznek a fővárosba, és ezzel kiválthatják a magaspadlós Ikarus-GVM flottát – írja Vitézy. A huszonhat új villamosból öt lesz hosszú, vagyis ötvenhat méteres, ezek az 1-es vonalra kerülhetnek. Huszonegy villamos a 3-as vonalról vagy a budai fonódóról ismert rövid CAF-szerelvény lesz. Mindez akkor igaz, ha a most megkapott címzett forrást a főváros erre a célra fel is használja – jegyezte meg a BKK volt vezérigazgatója.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!