szerző:
hvg.hu

Kellemetlen, szeles idő jön hétvégén egy hidegfronttal, a magasabban fekvő területeken hózápor is lehet.

Szerdán az északi megyékben napos, míg délen erősen felhős idő várható, de fokozatosan csúszik észak felé a felhőtakaró - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Estig nem várható csapadék, estétől azonban a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön már helyenként előfordulhat gyenge eső. Többnyire mérsékelt marad az északi, északkeleti szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul. Késő estére -1 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön északkeleten lehet több napsütés, máshol erősen felhős, borult lesz az ég - tette hozzá az idokep.hu meteorológiai portál. Kisebb eső, szitálás délen, délnyugaton fordulhat elő. A légmozgás nem lesz jelentős.

Hajnali fagy északon, északkeleten várható, itt néhol pára-, ködfoltok is megjelenhetnek. Napközben 5-11 fok valószínű.

Péntek hajnalban is helyenként pára, köd képződhet, majd napközben keleten változóan felhős, máshol felhős, borús időre számíthatunk, kisebb csapadék csak néhol északon fordulhat elő.

Gyenge lesz a légmozgás, 7-12 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton hidegfront érkezik térségünkbe, feltámad az északnyugati szél, sokfelé elered az eső, mindössze 5-10 fokot mérhetünk.

Vasárnap szintén szeles napra készülhetünk, néhol kisebb eső, magasabb tájakon hózápor előfordulhat. Lehűlés veszi kezdetét, 4-8 fokra számíthatunk.