szerző:
hvg.hu

A bíróság pénteken dönt kilenc ember lakhelyelhagyási tilalmáról.

Az ügyészség a Groupama Arénában történt verekedés ügyében őrizetbe vett emberek közül tovább kilenc esetében indítványozta lakhelyelhagyási tilalom elrendelését, valamint azt, hogy tiltsák el őket sportrendezvények látogatásától a kényszerintézkedés idejére – közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtök délután.

A bíróság két ember esetében már múlt héten lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a napokban újabb 18 gyanúsítottat hallgatott ki, akik közül összesen 10 embert vettek őrizetbe – az ügyészség közülük indítványozott kilenc ember esetében lakhelyelhagyási tilalmat. Nyomkövetőt alkalmazását is javasolták. Minderről pénteken dönt a bíróság.

Az ügyészség az őrizetbe vettek közül egy ember szabadlábra helyeztetett, mert nála semmilyen kényszerintézkedés elrendelését nem látták indokoltnak.

November 4-én, szombaton a Groupama Arénában megrendezett FTC–DVSC-focimeccsen FTC-drukkerek egy 30-50 fős csoport tagjaként rátámadtak a két férfira, akik közül az egyik könnyebb, a másik pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Az időközben elkészült orvos szakértői vélemény szerint a súlyosan megsérült férfinél maradandó fogyatékosságot okozó sérülés esélye is fennállt, és kizárólag a véletlennek köszönhető, hogy végül ez nem történt meg. Emiatt már maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntett kísérlete is megállapítható – közölte az ügyészség.

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomoz. 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

Feladta magát az utolsó keresett fradista is

Már húsz embert gyanúsított meg a Groupama Arénában történt tömegverekedéssel összefüggésben a rendőrség. Az eddig körözött négy férfi önként feladta magát.