szerző:
hvg.hu

A bíróság pénteken dönt kilenc ember lakhelyelhagyási tilalmáról.

Az ügyészség a Groupama Arénában történt verekedés ügyében őrizetbe vett emberek közül tovább kilenc esetében indítványozta lakhelyelhagyási tilalom elrendelését, valamint azt, hogy tiltsák el őket sportrendezvények látogatásától a kényszerintézkedés idejére – közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtök délután.

A bíróság két ember esetében már múlt héten lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a napokban újabb 18 gyanúsítottat hallgatott ki, akik közül összesen 10 embert vettek őrizetbe – az ügyészség közülük indítványozott kilenc ember esetében lakhelyelhagyási tilalmat. Nyomkövetőt alkalmazását is javasolták. Minderről pénteken dönt a bíróság.

Az ügyészség az őrizetbe vettek közül egy ember szabadlábra helyeztetett, mert nála semmilyen kényszerintézkedés elrendelését nem látták indokoltnak.

November 4-én, szombaton a Groupama Arénában megrendezett FTC–DVSC-focimeccsen FTC-drukkerek egy 30-50 fős csoport tagjaként rátámadtak a két férfira, akik közül az egyik könnyebb, a másik pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Az időközben elkészült orvos szakértői vélemény szerint a súlyosan megsérült férfinél maradandó fogyatékosságot okozó sérülés esélye is fennállt, és kizárólag a véletlennek köszönhető, hogy végül ez nem történt meg. Emiatt már maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntett kísérlete is megállapítható – közölte az ügyészség.

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomoz. 

hvg.hu Itthon

Feladta magát az utolsó keresett fradista is

Már húsz embert gyanúsított meg a Groupama Arénában történt tömegverekedéssel összefüggésben a rendőrség. Az eddig körözött négy férfi önként feladta magát.