szerző:
hvg.hu

Ungár Péter LMP-s politikus kérdezett egyet a köztévétől, az visszaküldte, hogy nem érti a kérdést, pontosítson a politikus. Amikor pedig ez megtörtént, az MTVA közölte, nem köteles ugyanarra a kérdésre válaszolni a törvények értelmében. Pofátlanság közpénzből a köbön.

Elnyerte a közpénzből működő szervezetek adatszolgáltatási kategóriában a pofátlanság nagydíjat az MTVA. Az LMP-s Ungár Péter azt szerette volna megtudni, hogy a UPC műsorkínálatába frissen bekerült orosz propagandatévé, az RT, ami ellen az USA-ban nyomoz az FBI, bérel-e irodát a köztévé Kunigunda utcai székházában. Az elvileg egyszerűnek tűnő kérdést az MTVA egy Kazinczy-díjas mondattal dobta vissza elsőre:

„az Ön által feltett kérdések pontos tartalmát tekintve olyan értelmezési kérdések és nehézségek merültek fel, melyet pusztán az Ön által megfogalmazott kérdések nyelvtani értelmezésével, illetve a köznapi szóhasználatot alapul vevő egyszerű értelmezésével nem állt módunkban kétséget kizáróan eloszlatni".

Azaz nem értették Ungár kérdését, és kérték, pontosítson.

Amikor pedig a politikus ezt megtette, a következőket válaszolta neki a 80 milliárdos közpénzből működő cég:

"Az adatigénylésnek az adatot kezelő közfeladatot ellátó szerv nem köteles eleget tenni abban a részben, amelyben az azonos igénylő által egy éven belül benyújtott, azonos adatkörre irányuló adatigényléssel megegyezik, feltéve, hogy az azonos adatkörbe tartozó adatokban változás nem állt be”.

Azaz: ezt egyszer már kérdezted, így nem vagyok rá köteles válaszolni.

Ungár emiatt a NAIH-hoz fordul panasszal.

(Átlátszó)