szerző:
hvg.hu

15 és 13 év fegyházra ítélte a Pécsi Törvényszék azt a két baranyai szülőt, akik éheztették, kínozták, dohányzásra és italozásra kényszerítették gyermekeiket, akikkel szemben szexuális erőszakot is elkövettek - írja a pecsma.hu.

A 40 éves elsőrendű vádlott B.V. és 34 éves felesége házasságából több gyermek is született, akiket nem gondoztak, nem neveltek megfelelően.

A gyermekek disznókkal, nyulakkal éltek együtt, és rendszeresen mocskos, koszos ruhában küldték őket iskolába, óvodába. Az apa és az anya gyakran megfeledkezett arról, hogy a gyerekeknek enni adjanak, ezért az apróságok sokszor a szomszédtól kértek ételt. Máskor pedig azért kellett cigit szívniuk és alkoholt inniuk, mert a szülők szerint ezzel csillapítani lehetett az éhséget.

A vád szerint a szülők rendszeresen verték a gyerekeiket, sőt szexuális erőszakot is elkövettek velük szemben.

A Pécsi Törvényszék bűnösnek mondta ki a vádlottakat, 13 és 15 év fegyházra ítélték őket, a döntés ellen viszont fellebbeztek, így az ítélet nem jogerős.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!