szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Jóbarátként megmaradok kedves mindannyiuk számára a továbbiakban is – mondta Várszegi Asztrik a mindenkit meglepő bejelentésekor. Jövő évben, vízkeresztkor döntenek az új pannonhalmi főapát személyéről.

A Pannonhalmi Bencés Főapátság legrangosabb éves eseménye a Szent Márton-nap, Várszegi Asztrik főapát ezen az eseményen jelentette be, hogy jövő év elején átadja főapáti feladatait az utódjának - írja a Kisalföldre hivatkozva az Inforádió.

A főapát a rendezvény elején átadta az ünnephez kapcsolódó díjat, idén a kitüntetést a Rákóczi Szövetség elnöke, Halzl József vehette át. A meglepetést a beszéde végére tartogatta:

"A Szent Márton-napokkal 17 év telt el, az én főapáti szolgálatomban pedig immár lassan 27 év telik be. A bencés hagyomány bölcsessége azt diktálta szívemnek és ez van házi törvényeinkben is, hogy az idősebb adja át helyét a fiatalabbnak. Ezt teszem magam is jó szívvel és csak úgy köszönök el, hogy nem főapátként, de jóbarátként megmaradok kedves mindannyiuk számára a továbbiakban is."

A Kisalföld szerint január 6-án döntenek az új pannonhalmi főapát személyéről. A beiktatást kora tavaszra jósolják.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!