szerző:
hvg.hu

A szocialisták a politikai túlélés miatt bútorozhatnának össze a jelenlegi kormánypárttal - közölte Török Gábor a Hír TV-ben.

Ha a Fidesz úgy nyer, hogy mindenképpen koalíciós partnert kellene találnia, akkor az MSZP elképzelhető, hogy igent mondana egy ilyen felkérésre - mondta Török Gábor politológus a Hír TV-ben.

Arról is beszélt, hogy minden politikai erő változik, a Jobbik néppártosodása azonban túlzottan gyorsan történik, amit nehezen emésztenek a választók.

Az elemző szerint a párt stratégiája két pillére épül. Az egyik, hogy a baloldal 2018-ban nem lesz kormányzóképes. Ez bejött, de az, hogy a Fidesz közben amortizálódik, már kevésbé.

Vona Gábor magasra tette a lécet azzal, hogy korábban bejelentette: lemond, ha pártja nem nyeri meg a 2018-as választást. Ez a politológus szerint arra készteti a Jobbikot, hogy minél több szavazót szerezzen magának.

A Fidesz radikalizálódása miatt a Jobbiknak egyre nehezebb megtartania a bázisát, így számára csak a baloldali szavazók átcsábítása lehet reális forgatókönyv - közölte.